Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Ο Παπανδρέου στη Δραπετσώνα, μίλησε για πράσινο στην Ανάπλαση και ενδιαφέρθηκε για τον τάφο του Θεμιστοκλή!

.
Στο θέμα της προοπτικής του χώρου της πρώην βιομηχανικής ζώνης, κάποια εξέλιξη θετική ήταν η πρόσφατη επίσκεψη Παπανδρέου στον χώρο της ανάπλασης στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας για τις ευρωεκλογές που γίνονται σήμερα.
Ο Παπανδρέου μίλησε για εκτεταμένη ζώνη πρασίνου από Δραπετσώνα μέχρι Γλυφάδα και υπονόησε πως στον χώρο θα δημιουργηθεί μεγάλο πάρκο πρασίνου με κάποιες χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής.
Συζήτησα το θέμα και με τον Νομάρχη κ. Γιάννη Μίχα. Μου είπε πως η αξιοποίηση ενός 5% (άντε και 10% το πολύ) της συνολικής έκτασης για αναπτυξιακή δραστηριότητα δεν θα τον έβρισκε αντίθετο εφ' όσον έτσι θα γινόταν εφικτότερο και ρεαλιστικότερο το σχέδιο της ανάπτυξης πρασίνου. Συμφωνήσαμε να κάνουμε ένα ραντεβού για να του παρουσιάσω το δικό μου σχέδιο. Πραγματικά, όλοι καταλαβαίνουν ότι απαλλοτρίωση ενός τέτοιου τεράστιου χώρου 600 στρεμμάτων είναι σχεδόν αδύνατη υπό τις σημερινές συνθήκες (και πέρα από την οικονομική κρίση).
Ο Παπανδρέου, εκτός όμως από τις αναφορές του στο ενιαίο μέτωπο πράσινου για ολόκληρη την ακτή του Πειραιά και της Αθήνας, αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των αρχαιοτήτων που υπάρχουν εδώ. Μίλησε για τον "τάφο του Θεμιστοκλή". Η αναφορά ήταν πολύ ενθαρρυντική προκειμένου να ξεκολλήσει το ζήτημα από το τέλμα. Μια συζήτηση με τον βουλευτή του ΠαΣοΚ κ.Λιντζέρη για το Θεμιστόκλειο, έβγαλε και ερώτηση προς τη Βουλή για το θέμα
.