Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μουσείο Ακρόπολης. Να πάτε!


.
Στα 5,5 χρόνια που η Νέα Δημοκρατία είναι στην εξουσία, το μόνο ΚΑΛΟ που έκανε, εφάμιλλο των πεπραγμένων Σημίτη (Μετρό, Ρίο Αντίριο, Ολυμπιακοί, Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων, Αττική οδός κλπ.) είναι το Μουσείο της Ακρόπολης. Αξιόλογο, προσεγμένο, σε κάνει να νιώθεις περήφανος που είσαι Έλληνας.
.
Να πάτε. Εκθέματα που όσο ήταν ΠΑΝΩ στην Ακρόπολη, στον Παρθενώνα, δεν μπορούσες ούτε να τα δεις ούτε να μάθεις γι αυτά ή από αυτά. Τώρα όλα σου προσφέρονται μπροστά στα μάτια σου, με πληροφορίες, με χωροταξικά άψογη τοποθέτηση και δίπλα ακριβώς, κάτω από την σκιά σχεδόν της ίδιας της Ακρόπολης, του Ιερού Βράχου. Το νιώθεις ότι είναι ΙΕΡΟΣ. Όχι εκκλησία με καμπαναριό, αλλά ΙΕΡΟΤΗΤΑ, αυτό αποπνέει η Ακρόπολη, η χαμένη ωραία αρχαία Ελλάδα, η θρησκεία της (που τελικά το βλέπεις πόσο πολύ θρησκεία της φύσης ήταν) η πνμευματικότητά της.
.
Να πάτε. Είσοδος ΤΖΑΜΠΑ (ή σχεδόν τζάμπα) κυλικείο με υπέροχο κατάλογο σχεδόν τζάμπα, το μουσείο είναι το πιο ωραίο και φτηνό ρεστωράν ή καφετέρια της πόλης.

Χτες ήταν η δεύτερη φορά που το επισκέφτηκα. Θα το ξανακάνω όσο πιο σύντομα γίνεται.
.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αφιερώνω ένα τραγούδι της φανταστικής Μόνικας Χριστοδούλου στους ευαίσθητους φίλους μου

Δείτε τη Μόνικα σε ένα φανταστικό τραγούσι της στο youtube Μπορείτε δίπλα σε αυτό να βρείτε και άλλα υπέροχα κομμάτια της Η διεύθυνση είναι:
.
.
.
Κι ένα τραγούδι του Robert Fisher της ψυχής των WILLARD GRANT COSPIRACY
.
http://www.youtube.com/watch?v=tlZ7nyfeBmc

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ειρήνη Μαρούπα, υποψήφια του ΠαΣοΚ με εκλογικό κέντρο στα (πρώην) γραφεία της Πρώτης Κίνησης!

.
Περί Ειρήνης Μαρούπα, στο μπλογκ "Η Δραπετσώνα Σήμερα" αναφέρονται τα εξής:
.
"Η Ειρήνη Μαρούπα, νέα υποψήφια του ΠαΣοΚ στη Β' Πειραιά, έχει ως κεντρικό πολιτικό της γραφείο τα γραφεία που στο διάστημα 2001-2006 είχε η Πρώτη Κίνηση και την Παρασκευή 25/9 κάνει εγκαίνια. Και μόνο εξ αυτού του λόγου η Πρώτη Κίνηση (ο επικεφαλής της για την ακρίβεια) θα βρίσκεται στο πλευρό της Ε.Μαρούπα, πόσο μάλλον που εκτός από αυτό, η νέα υποψήφια είναι και σύζυγος του γνωστού Δραπετσωνίτη πετυχημένου δικηγόρου Βασίλη Ταουξή και είναι και η ίδια εξαιρετικά συμπαθής. Ως πρωτοεμφανιζόμενη έχει σχετικά λίγες πιθανότητες εκλογής, ως νέα, ωραία και δυναμική υποψήφια όμως, αν ταιριάξει τα χαρίσματά της αυτά και με την υπομονή, θα είναι σίγουρα βουλευτής (κι όχι απλά υποψήφια) σε χρόνο λιγότερο από μια δεκαετία από σήμερα".
.
Φυσικά και θα στηρίξω την Ειρήνη Μαρούπα. Της εύχομαι να βγει αν και για τις 4 Οκτώβρη 2009 αυτό είναι λιγάκι χλωμό. Οι προοπτικές της όμως είναι πραγματικά πολύ καλές. Για 4 χρόνια (περίπου) θα έχει το δικαίωμα να γυρνάει σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις και θα μπορεί να απευθύνεται σε μεγάλα ακροατήρια με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή ΠαΣοΚ Β' Πειραιά. Και μόνο αυτό το γεγονός μπορεί να της ανεβάσει σημαντικά τη δημοτικότητα και να την κάνει πολύ γνωστή, ενώ σήμερα είναι από άγνωστη έως "κάπου την έχω ξαναδεί" (στην TV).
.
Ωστόσο η ευκαιρία αυτών των εκλογών δεν πρέπει να χαθεί. Μια καλή παρουσία θα της δώσει πολλούς πόντους καθώς θα συζητηθεί σε ευρύτατο ακροατήριο. Θα είναι ένα καλό ξεκίνημα. Και δεν έχει τίποτε να χάσει. Αν πάει καλά, θα κάνει ντόρο, αν πάει άσχημα, θα της μείνει η συμμετοχή και το δικαίωμα να εμφανίζεται ως πολιτευτής και να προβάλει την παρουσία της όλα αυτά τα ερχόμενα 4 χρόνια.
Καλή Επιτυχία!
.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Χειρότερο από το να κλέβεις μια Τράπεζα είναι να ιδρύεις μια Τράπεζα.

.
Από την "Όπερα της Πεντάρας" του Μπέρτολντ Μπρεχτ:
.
Στην τελικό απολογισμό της ζωής του πάνω στην ηλεκτρική καρέκλα ο εγκληματίας Μακ-Γκη μεταξύ άλλων λέει:
"Χειρότερο από το να κλέβεις μια Τράπεζα είναι να ιδρύεις μια Τράπεζα"
.
Κατά τ' άλλα ο Μπρεχτ αυτός είναι. Πάντα με πολύ πολύ πολύ λεπτό και αδιόρατο χιούμορ. πάντα με πολύ πολύ πολύ απλοϊκή φιλοσοφία, πάντα με αποφθέγματα και με ένα αλλοπαρμένο ύφος που χρειάζεται κουλτουριάρηδες για να το αντέξουν. Πάντα too much σε όλα του.
.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Πολλά μπιζ για Αγνή Μπάλτσα και Ξαρχάκο απόψε στο Ηρώδειο

Σε μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχουν γίνει στον ελληνικό χώρο, η Αγνή Μπάλτσα σαν σολίστ και ο Σταύρος Ξαρχάκος σαν διευθυντής της κρατικής ορχήστρας ερμήνευσαν κι έπαιξαν Χατζηδάκη, Ξαρχάκο, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη και μάγεψαν όσους βρέθηκαν στο Ηρώδειο απόψε το βράδυ.
.

.
Στη φωτογραφία το Ηρώδειο καθώς γεμίζει σιγά-σιγά
.
Η συναυλία ήταν φυσικά σλοντ άουτ κι επαναλαμβάνεται -νομίζω- την Πέμπτη. . Η Μπάλτσα είναι φανταστική φωνάρα. Αν και θα προτιμούσα την "Κατερίνη" του Θεοδωράκη με τον Καλογιάννη και το Πρακτορείο του Ξαρχάκου με τη Σωτηρία Λεονάρδου, οι ερμηνείες της Αγνής Μπάλτσα και η φωνή της ήταν υπέροχες και ασύληπτες για τα συνηθισμένα μέτρα. Κάποιες στιγμές ήταν μαγικές.
.
.
.
Το βιντεάκι είναι με το κινητό και από μακριά οπότε δεν είναι καλό, όμως δίνει λίγο το κλίμα του τέλους. Το νυν και αεί το είχε πει η Μοσχολιού καταπληκτικά αλλά εδώ ήταν κάτι άλλο. Όπως και το "πέτρα την πέτρα¨της Μοσχολιού (Ξαρχάκος) που η Αγνή Μπάλτσα το είπε σχεδόν μαγικά.
.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Σχολείο ξανά, ένας Παπανδρέου ξανά, ... μια νέα χρονιά ξανά!

.
Αρχίσανε ξανά τα σχολεία. Με την αρχή της νέας χρονιάς όπως αυτή έπρεπε να είναι στα μέσα Σεπτέμβρη, τότε που πραγματικά κλείνει (μαζί με το καλοκαίρι) ο προηγούμενος χρόνος, οι δραστηριότητές του και οι διακοπές για την ξεκούραση από τις δράσεις του φθινοπώρου, του χειμώνα και της άνοιξης. Δεν ξέρω πότε αποφασίσανε να βάλουνε την αρχή του χρόνου την 1η Ιανουαρίου, αλλά το 15 Σεπτέμβρη μου φαίνεται ασυγκρίτως πιο σωστό. Όπως τελειώνει η εβδομάδα με το Σαββατοκύριακο (και η μέρα με τον ύπνο και η ζωή με τα γεράματα και τον θάνατο), έτσι θα έπρεπε να τελειώνει η χρονιά με το διάστημα της ξεκούρασης και της αποχαύνωσης, το καλοκαίρι. Εξ άλλου επί της ουσίας όλα αρχίζουν τώρα σαν να ξεκινάει τώρα η νέα χρονιά. Όχι ημερολογιακά αλλά από πλευράς ουσίας δραστηριοτήτων. Επανέρχεται ο κόσμος στις πόλεις από τις εξοχές όπου δεν ασχολιότανε ούτε με τα κοινά ούτε με τίποτα (πέρα από τον εαυτό του) και αρχίζουν η νέα σχολική χρονιά, η νέα περίοδος στα μαγαζιά, οι νέες προτάσεις για μελέτες, εργασίες, δράσεις κλπ. Τώρα αρχίζουν τα σινεμά (ραντεβού τον Σεπτέμβρη έλεγαν πάντα στις αφίσες τους), τώρα μαζεύονται τα περσινά και τα καλοκαιρινά και βγαίνουν τα καινούρια (ή ανανεωμένα) ρούχα, τώρα ανοίγουν τα νέα κρασιά, κλπ. κλπ.
Αρχές (ή καλύτερα: μέσα) Σεπτέμβρη, αρχίζει η νέα χρονιά!
.
Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς άρχισε και το σχολείο. Την Παρασκευή έγινε ο "αγιασμός". Πότε θα πάψει άραγε αυτός ο αναχρονισμός και η καταπιεστική επιβολή της "επικρατούσας" θρησκείας πάνω στα παιδιά των ελλήνων; Θα κάνει άραγε κάτι γι αυτό το ΠαΣοΚ; Για να τον δούμε τον Γιώργο στο θέμα αυτό....!
.
Αλλάζει και η κυβέρνηση! Η αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλής κατάφερε να αντέξει τέσσερα χρόνια πετώντας μπούρδες που σε άλλη, πιο έξυπνη χώρα, δεν θα κατάφερναν να τον κρατήσουν στην εξουσία ούτε 2 χρόνια. Με την "απογραφή" έπρεπε ήδη να τον έχουν φτύσει όλοι και με τα ομόλογα έπρεπε να τον έχουν ήδη κλείσει και μέσα. Αυτός όμως πρόλαβε να ζήσει το ολοκαύτωμα όλης της Ελλάδας και παρ' όλα αυτά να ξαναβγεί. Μπράβο ρε συνέλληνες! Θα μου πεις τι έρχεται μετά; ο Γιώργος! Λες να μας βγει καλός; Μου θυμίζει Φόρεστ Γκαμπ. Ο οποίος, σημειωτέον, τα κατάφερε! Μακάρι!
.
Νιώθω να γεννιέται και να ενδυναμώνει ένα κίνημα υπέρ του ελληνισμού. Όλο και πιο πολλοί μαθαίνουν για την πραγματική ταυτότητα του "Έλληνα" (όχι του σημερινού, του αληθινού εννοείται). Όλο και πιο πολλοί αποφασίζουν -αφού τους έτυχε να κατοικοεδρεύουν στην περιοχή όπου κάποτε έδρασε αυτός ο υπέροχος Έλληνας- να τιμήσουν κι αυτοί το όνομα που φέρουν μιλώντας κάπως πιο ελεύθερα για τη δουλεία που έχει επιβληθεί και για την καταστροφή που έγινε στο παρελθόν από τις δυνάμεις του σκοταδισμού και του μεσαίωνα. Μυθωδία με επικλήσεις στον Δία, δωδεκαθεϊστές που αναβιώνουν τελετές, σάϊτ πολλά που αποκαλύπτουν αλήθειες έστω και με λίγο φανατικό και ερασιτεχνικό τρόπο αλλά με το αναγκαίο πάθος και θάρρος, τελετή έναρξης των Ολυμπιακών με έμφαση στην αρχαιότητα, πολλά και συνεχόμενα ανεβάσματα τραγωδιών και κωμωδιών, Μουσεία, Θέατρα που αναδεικνύονται κλπ. Μια δραστηριότητα που δεν υπήρχε παλιά και που αμφισβητεί ευθέως την κρατούσα τάξη που για δυο χιλιάδες χρόνια σχεδόν έχει καθίσει πάνω στον ελληνισμό κι έχει βγάλει στο περιθώριο την ομορφιά για να την αντικαταστήσει με τον φόβο.
.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Και σήμερα Μόνικα, παρά την επιμονή ορισμένων στις εκλογές!

Με τη χτεσινή εξαγγελία εκλογών από τον Καραμανλή ασχολούνται όλοι σήμερα.
.
Εμένα όμως μου έχει κολλήσει η Μόνικα, όπως και η Μυθωδία του Παπακωνσταντίνου που άκουγα εχτές διαβάζοντας και τους στίχους ταυτόχρονα.
.
Το σχετικό link για τους στίχους της μυθωδίας είναι http://neoellhn.gr/library/assets/mythodea.pdf .
.
Σχετικά βίντεο του έργου με στίχους βρίκει κανείς στο: http://www.akazoo.gr/videos/e23ca774-7c72-4c95-81fa-f707f49b3f54/
.
Επίσης
.
http://www.youtube.com/watch?v=ElMRpXUy3h4
.
Ένα ακόμη βιντεάκι (δυστυχώς κακοτραβηγμένο κι αυτό με το τηλέφωνο και από κάπως μακριά) είναι το παρακάτω:
.

.
Και βέβαια τραγούδια της Μόνικας ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα βρείτε στο myspace στη δική της σελίδα στη διεύθυνση
.
http://www.myspace.com/monikarides
.

Υπέροχη Μόνικα χτες στην Ελευσίνα!



Υπέροχη συναυλία! Υπέροχο φεγγάρι Φανταστική Μόνικα Σ' ευχαριστούμε κορίτσι μου Είμαι ευτυχήςε που το έζησα! Το βιντεάκι δεν έχει καλή ποιότητα, είναι όμως φρέσκο, χτεσινό, και περιλαμβάνει ένα από τα δυο καινούρια τραγούδια της που έφτιαξε το καλοκαίρι -όταν μαύριζε στις παραλίες- και τα τραγούδησε χτες.