Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

"Πολιτικά κόστη" και άλλες αρλούμπες για να λουφάρουμε από την πραγματική ζωή και να δικαιολογούμε την έλλειψη θάρρους και αποφασιστικότητας!

.
Η χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για το θέμα της Πολιτιστικής Ακτής σε σχέση με τον ΟΛΠ μου θύμισε παλιές ιστορίες, τότε που τα πράγματα είχαν ενδιαφέρον καθώς ο δήμος κινούσε καταστάσεις και δεν ήταν βυθισμένος στην αδράνεια και τις αναστολές.
.
Υπάρχει μια ζωντάνια και ένα θετικό κλίμα παρά το γεγονός ότι διακρίνω μια τάση για εξτρεμισμούς από τον φόβο μιας αντίληψης ότι θα κριθεί η δημοτική αρχή "μη ευαίσθητη" ή "όχι αρκετά φιλολαϊκή". Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα επικρατεί αυτό το κλίμα -που το έχουν ΟΛΕΣ οι διοικήσεις στην αρχή της θητείας τους- αλλά ελπίζω ότι οι διοικούντες θα ξεψαρώσουν γρήγορα, αλλιώς θα χαθεί πολύτιμος για την πόλη χρόνος.
.
Διοίκηση και αντιπολίτευση πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να μην γίνουν έρμαια του "πολιτικού κόστους" που οδηγεί στη πλήρη αδράνεια και στη μετάθεση όλων των σημαντικών αποφάσεων για μια κάποια άλλη στιγμή. Ευαισθησία πρέπει να υπάρχει και πολλή μάλιστα, όχι φόβος! Λογική και τετράγωνα μυαλά χρειάζονται, όχι μικρονοϊκές σκέψεις του στυλ "ας φυλάω τα νώτα μου" κλπ. κλπ.
.
Δεν καταδικάζω τίποτα, ελπίζω και αναμένω!
.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Οι Στίχοι για το AWAY FROM MY LAND

I will shoot you with a rising ballon
with its shade on my heart
with a clock on my door
AWAY FROM MY LAND
AWAY FROM MY HOME
will you find me a trail
will you be that naive
when your full lips declare
I will be immoral

Όπως είπαμε η Μόνικα γράφει αυτή την καταπληκτική μουσική και αυτούς τους καταπληκτικούς στίχους και επίσης τραγουδάει, ενορχηστρώνει, παίζει σχεδόν όλα τα όργανα και μας αφήνει στιγμές απαράμιλλες, αυτή η ΕΛΛΗΝΙΔΑ που μοιάζει να ξεπήδησε από την Αρχαία Ελλάδα, την κανονική Ελλάδα δηλαδή και όχι τη σύγχρονή της καρικατούρα.

Θυμήθηκα το τραγούδι γιατί σήμερα έχει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Κερατσίνι κι εγώ θα νιώθω και πάλι away from my land αναζητώντας κάποιο trail και naives ιππότες.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου (με ολίγη από Δραπετσώνα). AWAY FROM MY LAND


To AWAY FROM MY LAND από το EXIT της Μόνικας
.
Σήμερα στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας είχαμε δημαιρεσίες. Ένιωσα ΞΕΝΟΣ και ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ! Ακόμα και τα έδρανα στα οποία καθόμασταν έγραφαν με ανεξίτηλα γράμματα ένα τεράστιο "ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ". Αισθανόμουν πολύ AWAY FROM MY LAND και το τραγουδι της Μόνικας με εξέφραζε εκεί μέσα απολύτως. Εδώ έχω φτιάξει ένα βιντεάκι στο Movie Maker όχι για τη δύσμοιρη Δραπετσώνα αλλά για τη Μόνικα και δικές της είναι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη μουσική. Παρ' όλα αυτά ας ακούσουμε το βίντεο και θα νιώσουμε το ίδιο MOOD.
.
Περεπιπτόντως, στην επιτροπή ποιότητας ζωής, (αυτήν που έχει αποφασιστκές αρμοδιότητες για Πολεοδομικά Χωροταξικά ζητήματα και Αναπλάσεις) μπήκαν από τους τρεις συνδυασμούς της αντιπολίτευσης τρεις Δραπετσωνίτες, εγώ, η Τζένη (Μπαραμπαγιάννη) και ο Γιώργος Πετρίδης. Να δείχνει αυτό ότι στο DNA των Δραπετσωνιτών είναι το ζήτημα της Ανάπλασης και των πολεοδομικών ρυθμίσεων; Ίσως να είναι τυχαίο, αλλά και η τυχαιότητα κάτι μας δείχνει μερικές φορές!
.
Ακούστε τη Μόνικα. AWAY FROM MY LAND! Πολύ AWAY μου φάνηκε αυτή η συνεδρίαση σήμερα!
.