Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Με καθυστέρηση 2 χρόνων, η πρόταση για το Θεμιστόκλειο έφτασε επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα!

.
Η πρόταση για το Θεμιστόκλειο έφτασε χτες το βράδι επί τέλους στο δημοτικό συμβούλιο Δραπετσώνας και ψηφίστηκε ομόφωνα.
.
Θυμίζω ότι η πρόταση αυτή κατατέθηκε από εμένα ως επικεφαλής του συνδυασμού "ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ" αρχικά τον Νοέμβρη του 2007 κατόπιν στις 9 Οκτωβρίου 2008 και για 3η φορά στις 2 Απριλίου 2009.
.
Στην συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ και στην οποία έλαβα μέρος, βρήκα την ευκαιρία να ενημερώσω για το Θεμιστόκλειο και το Αφροδίσιο και να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να ενδιαφερθούμε γι αυτά τα θέματα.
Το φοβερό ήταν πως κάποιοι (άλλοι εξ αυτών μίλησαν κι άλλοι απλά άκουσαν) είχαν ακόμα την εντύπωση πως ίσως και να μην ήταν τελικά εκεί ο Τάφος του Θεμιστοκλή αλλά ένας ... φάρος!! Δεν μου φάνηκε παράξενο μια κι εγώ ο ίδιος κάποτε ήμουν σε αμφιβολία αν είναι τάφος ή φάρος!!!
.
Τρομερό!!! Αυτό που με γκαιμπελίστικο τρόπο προσπάθησαν να περάσουν τα Λιπάσματα στα 90 χρόνια λειτουργίας τους, ότι εκεί δεν είναι αρχαιολογικός χώρος αλλά ένας πρώην φάρος, έχει ακόμα ακροατές. Από που κι ως που φάρος εκεί;;; Και ποιος τον έφτιαξε; Οι Βενετοί ή οι Εγγλέζοι; Ανοησίες και τρομερές ψευτιές που δυστυχώς όταν διοχετεύονται επί τόσα χρόνια μπορεί και να έχουν πέραση ακόμα και σήμερα.
.
Η πρόταση πέρασε, η Διοίκηση το έχει ήδη βάλει σαν τίτλο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό και θα πρέπει σύντομα να έρθει στην Δημαρχιακή η εισήγηση για την ανάθεση με διαγωνισμό.
.
Εννοείται ότι θα παρακολουθώ το θέμα και θα ενημερώνω για ό,τι χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: