Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ας του φύγει η μανία του Ραγκούση να καταργήσει τη Δραπετσώνα και τις παρόμοιες "Δραπετσώνες".

.
Η μανία του Ραγκούση να καταργήσει τη Δραπετσώνα είναι παροιμιώδης! Έχει μεταδώσει αυτή του την πεποίθηση σε ένα ευρύ περίγυρο Κερατσινιωτών και Πειραιωτών που βλέπουν το δήμο Δραπετσώνας σα λάφυρο πολέμου. Τους φαντάζομαι (ειδικά τους Κερατσινιώτες) να βγαίνουν τα βράδια μετά το δημοτικό συμβούλιο σε κάποιο πατσατζίδικο και αφού μαλώσουν και διαφωνήσουν άλλη μια φορά για τα δικά τους θέματα, να συμφωνούν εν τέλει για την κατάκτηση της Δραπετσώνας, να συμφιλιώνονται και να αγαλλιάζουν με την ιδέα. Και πριν γυρίσουν σπίτι να περνούν με κάνα δυο αυτοκίνητα από τη Δραπετσώνα, 3 ή 4 το βράδυ αργά, και να κοιτάζουν τα μέρη μας ρίχνοντας ιδέες: "Εδώ να φέρουμε τη τεχνική μας υπηρεσία", "εδώ να κάνουμε ένα πολιτιστικό κέντρο", "εδώ ρε μ... χρειάζεται ένα αναψυκτήριο", "ένα μπαρ καλύτερα!" "να πίνουμε το ποτό μας σαν άνθρωποι μια τέτοια ώρα ή και το μεσημέρι", "εδώ να κάνουμε μια αίθουσα εκδηλώσεων" κλπ. Και κεφάτοι μετά από αυτά να πηγαίνουν για τα κανονικά τους όνειρα.
.
Στη Δραπετσώνα έχουν πάρει κάποια μέτρα για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αυτό:
.
* Το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για τη μη συνένωση της Δραπετσώνας με άλλο δήμο.
Υπήρξε και η απειλή ότι αν επιδιωχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών κάτι τέτοιο θα γίνει δημοψήφισμα για την κινητοποίηση του κόσμου.
.
* Η δημοτική αρχή κυκλοφόρησε ανακοίνωση με την οποία προτρέπει τους δημότες να συγκεντρώσουν υπογραφές ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο
Μαζεύτηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες υπογραφών από φορείς, σχολεία, εκκλησίες, ΚΑΠΗ κλπ. Η σχετική εκστρατεία θα ενταθεί τις επόμενες μέρες
.
* Η ΤΟ ΠαΣοΚ κάνει τη Δευτέρα στις 7μμ. στο δημαρχείο ανοιχτή συγκέντρωση να διαδηλώσει την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
.
Υπάρχει μια αποφασιστικότητα για κινητοποιήσεις μέχρι τα άκρα. Αν όμως βγει το σχέδιο του Ραγκούση με χάρτες που θα μας ενώνουν με το Κερατσίνι ίσως είναι πια αργά. Θα πρέπει η μεγάλη φασαρία να γίνει τώρα, αυτό το δεκαήμερο το πολύ.
Η διοίκηση σκέφτεται να κάνει μια ανοιχτή συγκέντρωση δημοτών. Αυτό θα είναι πολύ θετικό. Ο Κώστας Τρέχας έριξε μιαν ιδέα: Να μαζευτούν υπογραφές που να ειδοποιούν τους τοπικούς βουλευτές ότι αν ψηφίσουν κατάργηση της Δραπετσώνας δεν θα ξαναπάρουν σταυρό. Καλή ιδέα!

.
Πάντως η πιθανότητα να βγάλεi σχέδιο που να καταργεί τη Δραπετσώνα δεν μου φαίνεται πολύ μεγάλη. Το θέλει πολύ αλλά δεν νομίζω να το τολμήσει γνωρίζοντας ότι θα έχει πολλές αντιδράσεις, όχι μόνο από τη Δραπετσώνα αλλά και από άλλους δήμους. Το πιο εύκολο γι αυτόν είναι να αφήσει τους "δικούς" του 370 δήμους και να προτείνει τους 380 του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ που έχει πάρει και σχετική ομόφωνη απόφαση έγκρισης. Και στους 380 του ΙΤΑ η Δραπετσώνα μένει ανεξάρτητη. Ελπίζω να το κάνει για να αποφύγουμε τις υστερικές κραυγές και τις φασαρίες. Στο κάτω-κάτω έχουν τόσα προβλήματα στη κυβέρνηση, θέλουν να ανοίξουν κι άλλο μέτωπο;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: