Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Πιθανές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό

.
Νέος πολιτικός φορέας ετοιμάζεται στη Βουλή μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την ουσιαστική διάσπασή του. Ήδη ανξερτητοποιήθηκαν οι τέσσερις βουλευτές της Ανανεωτικής Πτέρυγας, Φώτης Κουβέλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης. Βλέπουν προς την πλευρά της Σοφίας Σακξοράφα προκειμένου να γίνουν πέντε και να αποτελούν ομάδα με δικαιώματα στη Βουλή.
Μετά την εξέλιξη αυτή η περίπτωση συνεργασίας Ανανεωτικών και Πράσινων-Οικολόγων γίνεται πλέον ορατή. Πραγματικά οι 4 ανεξάρτητοι βουλευτές δήλωσαν ότι δεν θα έχουν επαφές με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν απέκλεισαν τη συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.
Ξεκαθάρισαν βέβαια ότι δεν έχουν γίνει επαφές αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρονται για την πολιτική οικολογία και το συζητούσαν για ευρύτερη συνεργασία εδώ και χρόνια αλλά δεν το επέτρεπε η σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μια τέτοια συνεργασία θα μπορέσει να ελκύσει δυσαρεστημένους ΠαΣοΚους που έβλεπαν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν αριστερίστικο σχήμα αλλά δεν βλέπουν καθόλου με τον ΄πιδιο τρόπο ούτε τους ανανεωτικούς του ΣΥΝ ούτε τους οικολόγους.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: