Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

"Πολιτικά κόστη" και άλλες αρλούμπες για να λουφάρουμε από την πραγματική ζωή και να δικαιολογούμε την έλλειψη θάρρους και αποφασιστικότητας!

.
Η χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για το θέμα της Πολιτιστικής Ακτής σε σχέση με τον ΟΛΠ μου θύμισε παλιές ιστορίες, τότε που τα πράγματα είχαν ενδιαφέρον καθώς ο δήμος κινούσε καταστάσεις και δεν ήταν βυθισμένος στην αδράνεια και τις αναστολές.
.
Υπάρχει μια ζωντάνια και ένα θετικό κλίμα παρά το γεγονός ότι διακρίνω μια τάση για εξτρεμισμούς από τον φόβο μιας αντίληψης ότι θα κριθεί η δημοτική αρχή "μη ευαίσθητη" ή "όχι αρκετά φιλολαϊκή". Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα επικρατεί αυτό το κλίμα -που το έχουν ΟΛΕΣ οι διοικήσεις στην αρχή της θητείας τους- αλλά ελπίζω ότι οι διοικούντες θα ξεψαρώσουν γρήγορα, αλλιώς θα χαθεί πολύτιμος για την πόλη χρόνος.
.
Διοίκηση και αντιπολίτευση πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να μην γίνουν έρμαια του "πολιτικού κόστους" που οδηγεί στη πλήρη αδράνεια και στη μετάθεση όλων των σημαντικών αποφάσεων για μια κάποια άλλη στιγμή. Ευαισθησία πρέπει να υπάρχει και πολλή μάλιστα, όχι φόβος! Λογική και τετράγωνα μυαλά χρειάζονται, όχι μικρονοϊκές σκέψεις του στυλ "ας φυλάω τα νώτα μου" κλπ. κλπ.
.
Δεν καταδικάζω τίποτα, ελπίζω και αναμένω!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: