Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

ΕΛΛΗΝΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Σήμερα κι όλας σε Λύκειο της Δραπετσώνας έγινε μια συμπλοκή "Ελλήνων" και "Αλβανών" μαθητών που ξεκίνησε από μια λογομαχία στο κυλικείο για τη σειρά με την οποία θα προσέγγιζαν ένας Έλληνας ή ένας Αλβανός μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς.
Γενικεύτηκε ο καυγάς και ενεπλάκησαν σε αυτόν περί τα 30-50 παιδιά χωρισμένα κατά εθνικότητα σε δυο αντίπαλες παρατάξεις. Η ελληνοαλβανική σύρραξη κατέληξε με τραυματία (-ες;) στο νοσοκομείο και την Αστυνομία να κάνει την εμφάνισή της για τη διατήρηση της τάξης. Ο φόβος είναι για τη συνέχεια της συμπλοκής εκτός σχολείου πλέον.
Πρόπερσι είχε γίνει κάτι παρόμοιο μεταξύ Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών αλλά εκεί το επεισόδιο έληξε γρήγορα καθώς οι Παναθηναϊκοί ήταν απελπιστικά λίγοι και δεν έδωσαν συνέχεια. Τώρα τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.
Παρακάτω, σε δημοσίευση της 28/1/08 γράφω ένα κείμενο περί Αλβανών. Νομίζω έγινε σήμερα ακόμα πιο επίκαιρο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω ότι πριν πλακωθούν στο ξύλο οι μαθητές, είχαν διαβάσει το σχόλιο για την κοινή καταγωγή των δυο εθνών; Αυτό θα έδινε μια εξήγηση. Η άλλη, επίσης κοινή των δυο εθνών, είναι η βλακεία.

Γιώργος Τσιρίδης είπε...

Φίλε, μάλλον έχεις δίκιο, κάτι σαν να θυμάμαι τώρα! Κάτι ακούστηκε μέσα στον καυγά, κάποιος έλεγε "γαμώ τα μπλόγκια σας", ένας άλλος πέταξε κάποια στιγμή μια πλάκα που είχε κάτι αρχαίες πελασγικές εγχαράξεις ... νομίζω έχεις δίκιο, μάλλον είχαν μόλις διαβάσει τις απόψεις περί ελληνοαλβανικής φιλίας στο μπλογκ και η φιλονικία τους ήταν για την ιστορική μας καταγωγή μάλλον παρά για σάντουιτς και τυρόπιτες. Τώρα καταλαβαίνω και το πραγματικό νόημα αυτού του καυγά και τα ευγενή του κίνητρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρατσισμός είναι παντού!
Τυφλώνει, χρωματίζει τα γεγονότα έτσι που βλέπεις τον κόσμο σινεμά φορώντας γαλανόλευκα γυαλιά
Διαστρέφει τις έννοιες του Δικαίου και της Αλήθειας προσαρμόζοντας τες στις προκαταλήψεις και στις ιδεοληψίες του ρατσιστή.
Μαθητές, γονείς και καθηγητές, όλοι εναντίον των τελευταίων της γης που λέγονται κωλοαλβανοί!
Μπράβο ελληναράδες, μπράβο στην άθλια συμπεριφορά σας!

Γιώργος Τσιρίδης είπε...

Latest News:
Πληροφορηθήκαμε τις ποινές για το επεισόδιο:
Τιμωρήθηκαν 6 μαθητές με ποινές κλιμακωτες:
* 2 έφαγαν από 1 ημέρα αποβολή
* άλλοι 2 έφαγαν από 5 μέρες αποβολή και
* 2 τιμωρήθηκαν με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
Εκ των 6 μαθητών οι 3 ήταν Αλβανοί και οι 3 Έλληνες και οι ποινές ισομοιρασμένες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η καραμελιτσα του αντιρατσισμου ειναι σαν το παλιο κινινο, απ'εξω ζαχαριτσα και απο μεσα πικριλα. Για εκεινο το σχολειο στο Παγκρατι που διελυσαν αλβανοι εξωσχολικοι και περασε στα ψιλα των ΜΜΕ, ποιος θα πληρωσει? Μα βεβαια ο Ελληνας φορολογουμενος. Μαγκια, θρασος, τσαμπουγκας, λεκτικη 'η και σωματικη βια.. Ας ειναι καλα οι ελληνες 'προοδευτικοι' καθηγητες που βασει της ηδεοληψιας τους βαζουν καλους βαθμους για να παιρνουν και την σημαια και να γινεται και θεμα. Ασε που οι περισσοτεροι αλλοδαποι στα σχολεια ειναι μεγαλυτερης ηλικιας απο την ταξη που φοιτουν. ΥΓ.Το Κοσσυφοπεδιο ερχεται με βημα ταχυ οταν κατασκευαζεις εισαγομενη μειονοτητα με 'δικαιωματα' κιολας. Ευχαριστω.

Γιώργος Τσιρίδης είπε...

Αυτή η άποψη ότι οι "προοδευτικοί" καθηγητές βάζουν καλούς βαθμούς στους Αλβανούς για να τους "φορτώνουν" τη σημαία είναι καινοφανής και τόσο διεισδυτική-αιχμηρή που βγάζει μάτια.
Νομίζω φίλε πως δεν εκφράζεις άποψη αλλά κάνεις [με τον τρόπο σου] κριτική εναντίον κάποιων καθηγητών που πιθανότατα τους γνωρίζεις προσωπικά, δεν τους πας και νομίζεις πως κάνουν κατά τη γνώμη σου "ζαβολιές". Από εκεί και πέρα απλά γενικεύεις...
Το Κοσσυφοπέδιο είναι εφαρμογή της αρχής της επιβολής της θέλησης του Ισχυρού στις διεθνείς σχέσεις. Ούτε οι Αλβανοί το δημιούργησαν ούτε οι Αλβανοί το επέβαλαν. Απλά επωφελήθηκαν από την κόντρα ΗΠΑ-Σερβίας και κερδίζουν μια ανεξαρτησία που θα προκαλέσει τρομερά προβλήματα στο άμεσο μέλλον σε όλους [των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένων].
Μη ξεχνάμε ότι για όσο [και όταν] υπήρχε ισορροπία του τρόμου δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό που έγινε και ότι επίσης δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί αν η Ευρώπη είχε σηκώσει ανάστημα.
Εδώ δεν έχουμε μειονότητα Αλβανών με ιστορικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά που να επιτρέπουν τέτοια παιχνίδια. Εδώ οι Αλβανοί είναι οικονομικοί μετανάστες και η απόλυτη ενσωμάτωσή τους στη κοινωνία μας είναι η μόνη λύση.
Η μόνη ανάλογη περίπτωση στην Ελλάδα είναι η Θράκη [σαν Τουρκική διεκδίκηση]. Μοιάζει με μια μικρογραφία Κοσσυφοπέδιου αλλά δεν έχει την ίδια ένταση [όπως το ποσοστό 90% Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο] και επί πλέον δεν υπάρχει διεθνές πλαίσιο που να την καθιστά προβληματική και διεκδικήσιμη. Η ΕΕ είναι αρκετή εγγύηση για την απαλλαγή της Θράκης από τέτοια προβλήματα.