Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ; ΑΝ ΟΧΙ, ΧΑΝΕΤΕ!

.
Τη λένε Μόνικα (Χριστοδούλου), είναι δεν είναι 20 χρονών, είναι ελληνίδα, όμορφο κορίτσι και μαθηματικός, που γράφει και τραγουδά τραγούδια εκπληκτικά!
.
Σύντομα θα την ξέρουν όλοι, το ταλέντο της δεν μπορεί να κρυφτεί.
.
Πέρσι το καλοκαίρι (Μάϊος θα ήτανε) την άκουσα πρώτη φορά στο ραδιόφωνο κι έμεινα έκπληκτος από τη μουσική της. Νόμισα πως ήτανε Αγγλίδα (δεν ξέρω τι άκουσα και μου έδωσε αυτή την εντύπωση) και ζήτησα από φίλους και γνωστούς που μπορούσαν να μου βρουν δίσκο ή τραγούδι της. Στη συνέχεια έμαθα ότι ήταν ελληνίδα, μαθηματικός κι αυτή όπως κι εγώ, και πως παράτησε την Πάτρα για να βρει στην Αθήνα τον δρόμο της αλλά την αγκάλιασαν πρώτοι στη Θεσσαλονίκη που προφανώς εκτιμάνε καλύτερα τις νέες παρουσίες.
.
Δηλώνω φανατικός θαυμαστής της μουσικής της. Λένε πως θυμίζει από Μπητλς και Χαζτηδάκη μέχρι διάφορα σύγχρονα συγκροτήματα. Για να μην τα λέω εγώ αντιγράφω από το site που διάφήμιζε μια συναυλία που έδωσε προ ημερών στο Γκαγκάριν. Λένε εκεί:
.
Αποτέλεσε αναμφίβολα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο για τα μουσικά πράγματα του 2008. Λίγο πριν η χρονιά φτάσει στο τέλος της, η Μόνικα ανεβαίνει στην σκηνή του GAGARIN 205 για την πρώτη της μεγάλη προσωπική συναυλία την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου. Το κορίτσι-έκπληξη, έρχεται με φόρα πίσω στην Αθήνα, εδώ όπου όλα ξεκίνησαν, για να κλείσει μια μικρή περιοδεία με αλλεπάλληλα sold out και να γιορτάσει την απονομή του χρυσού δίσκου για το «Avatar». Η Monika κατάφερε με τον πρώτο της δίσκο να δημιουργήσει την κατηγορία “αγγλόφωνη θηλυκή τραγουδοποιός – τραγουδίστρια” στην Ελλάδα και να μας κάνει να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες τις ελληνικής ροκ σκηνής. Με προπομπό το single «Over The Hill», η Μonika συστήθηκε δισκογραφικά στο Ελληνικό κοινό τον Μάιο του 2008 με πρώτο album το «Avatar» που κυκλοφόρησε στην Archangel Music. Οι προσδοκίες για την δουλειά της δημιουργήθηκαν περίπου 3 χρόνια πριν, όταν εμφανίστηκε ζωντανά στην Γιορτή Της Μουσικής ερμηνεύοντας τα τραγούδια της. Από τότε ακολούθησαν συναυλίες με τους Calexico, οι οποίοι συνεργάστηκαν και στον δίσκο της, συναυλίες με τους Antony & the Johnsons και συμμετοχές σε διάφορα festival όπως το Synch Festival του Ιουνίου. Με ένα φάσμα επιρροών που ξεκινά από Beatles, Χατζιδάκι, ορχηστική pop των 60’s και φτάνει μέχρι την κιθαριστική pop των 90’s, η Μόνικα ακουμπάει στην folk, σε μια γενναία, αγνή pop αλλά και στο indie rock ύφος με το οποίο μεγάλωσε.
.
Η μουσική της εμένα μου θυμίζει βασικά WATERBOYS αλλά και radiohead και Τιμ Μπάκλεϊ.
.
Μπορείτε να τη βρείτε στο:
http://www.myspace.com/monikarides
και να ακούσετε εκεί 5-6 τραγούδια της που δείχνουν το περί τίνος πρόκειται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: