Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Σχολείο ξανά, ένας Παπανδρέου ξανά, ... μια νέα χρονιά ξανά!

.
Αρχίσανε ξανά τα σχολεία. Με την αρχή της νέας χρονιάς όπως αυτή έπρεπε να είναι στα μέσα Σεπτέμβρη, τότε που πραγματικά κλείνει (μαζί με το καλοκαίρι) ο προηγούμενος χρόνος, οι δραστηριότητές του και οι διακοπές για την ξεκούραση από τις δράσεις του φθινοπώρου, του χειμώνα και της άνοιξης. Δεν ξέρω πότε αποφασίσανε να βάλουνε την αρχή του χρόνου την 1η Ιανουαρίου, αλλά το 15 Σεπτέμβρη μου φαίνεται ασυγκρίτως πιο σωστό. Όπως τελειώνει η εβδομάδα με το Σαββατοκύριακο (και η μέρα με τον ύπνο και η ζωή με τα γεράματα και τον θάνατο), έτσι θα έπρεπε να τελειώνει η χρονιά με το διάστημα της ξεκούρασης και της αποχαύνωσης, το καλοκαίρι. Εξ άλλου επί της ουσίας όλα αρχίζουν τώρα σαν να ξεκινάει τώρα η νέα χρονιά. Όχι ημερολογιακά αλλά από πλευράς ουσίας δραστηριοτήτων. Επανέρχεται ο κόσμος στις πόλεις από τις εξοχές όπου δεν ασχολιότανε ούτε με τα κοινά ούτε με τίποτα (πέρα από τον εαυτό του) και αρχίζουν η νέα σχολική χρονιά, η νέα περίοδος στα μαγαζιά, οι νέες προτάσεις για μελέτες, εργασίες, δράσεις κλπ. Τώρα αρχίζουν τα σινεμά (ραντεβού τον Σεπτέμβρη έλεγαν πάντα στις αφίσες τους), τώρα μαζεύονται τα περσινά και τα καλοκαιρινά και βγαίνουν τα καινούρια (ή ανανεωμένα) ρούχα, τώρα ανοίγουν τα νέα κρασιά, κλπ. κλπ.
Αρχές (ή καλύτερα: μέσα) Σεπτέμβρη, αρχίζει η νέα χρονιά!
.
Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς άρχισε και το σχολείο. Την Παρασκευή έγινε ο "αγιασμός". Πότε θα πάψει άραγε αυτός ο αναχρονισμός και η καταπιεστική επιβολή της "επικρατούσας" θρησκείας πάνω στα παιδιά των ελλήνων; Θα κάνει άραγε κάτι γι αυτό το ΠαΣοΚ; Για να τον δούμε τον Γιώργο στο θέμα αυτό....!
.
Αλλάζει και η κυβέρνηση! Η αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλής κατάφερε να αντέξει τέσσερα χρόνια πετώντας μπούρδες που σε άλλη, πιο έξυπνη χώρα, δεν θα κατάφερναν να τον κρατήσουν στην εξουσία ούτε 2 χρόνια. Με την "απογραφή" έπρεπε ήδη να τον έχουν φτύσει όλοι και με τα ομόλογα έπρεπε να τον έχουν ήδη κλείσει και μέσα. Αυτός όμως πρόλαβε να ζήσει το ολοκαύτωμα όλης της Ελλάδας και παρ' όλα αυτά να ξαναβγεί. Μπράβο ρε συνέλληνες! Θα μου πεις τι έρχεται μετά; ο Γιώργος! Λες να μας βγει καλός; Μου θυμίζει Φόρεστ Γκαμπ. Ο οποίος, σημειωτέον, τα κατάφερε! Μακάρι!
.
Νιώθω να γεννιέται και να ενδυναμώνει ένα κίνημα υπέρ του ελληνισμού. Όλο και πιο πολλοί μαθαίνουν για την πραγματική ταυτότητα του "Έλληνα" (όχι του σημερινού, του αληθινού εννοείται). Όλο και πιο πολλοί αποφασίζουν -αφού τους έτυχε να κατοικοεδρεύουν στην περιοχή όπου κάποτε έδρασε αυτός ο υπέροχος Έλληνας- να τιμήσουν κι αυτοί το όνομα που φέρουν μιλώντας κάπως πιο ελεύθερα για τη δουλεία που έχει επιβληθεί και για την καταστροφή που έγινε στο παρελθόν από τις δυνάμεις του σκοταδισμού και του μεσαίωνα. Μυθωδία με επικλήσεις στον Δία, δωδεκαθεϊστές που αναβιώνουν τελετές, σάϊτ πολλά που αποκαλύπτουν αλήθειες έστω και με λίγο φανατικό και ερασιτεχνικό τρόπο αλλά με το αναγκαίο πάθος και θάρρος, τελετή έναρξης των Ολυμπιακών με έμφαση στην αρχαιότητα, πολλά και συνεχόμενα ανεβάσματα τραγωδιών και κωμωδιών, Μουσεία, Θέατρα που αναδεικνύονται κλπ. Μια δραστηριότητα που δεν υπήρχε παλιά και που αμφισβητεί ευθέως την κρατούσα τάξη που για δυο χιλιάδες χρόνια σχεδόν έχει καθίσει πάνω στον ελληνισμό κι έχει βγάλει στο περιθώριο την ομορφιά για να την αντικαταστήσει με τον φόβο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: