Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Προσπάθεια για τη νίκη την Β' Κυριακή

.
Ο πρώτος γύρος έληξε με νικητή τον Τζανή.
Τα ποσοστά στρογγυλευμένα είναι:
ΤΖΑΝΗΣ 35,19%, ΧΡΥΣΟΣ 23,83%, ΜΕΛΑΣ 21,62%, ΠΑΤΙΔΗΣ 19,36%
.
Τα ποσοστά του Β’ Γύρου ξεκινούν από το 35% έναντι 24% με το υπόλοιπο 40% να είναι τρίτος κριτής, παρατηρητής και κατά περίπτωση εκλέκτορας.
Το 35,19%-23,83% σημαίνει κατ' αρχήν 59,6% έναντι 40,4%. Δηλαδή αν όλοι οι άλλοι πάνε εκδρομή και ξαναπάνε στις κάλπες μόνο οι οπαδοί του Τζανή και του Χρυσού ψηφίζοντας ξανά τα ίδια, τότε το σκορ θα είναι 60-40%
.
Οι δεξιοί κατά πλειοψηφία θα ψηφίσουν Χρυσό. Όλοι; Μάλλον όχι όλοι αλλά αρκετοί. Στη δική μας παράταξη (του Χρυσού) ελπίζουμε ότι και 2 στους 3 του Μελά να πάνε Χρυσό θα είναι αρκετοί για να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς.
Οι αριστεροί θα ψηφίσουν ξανά Πατίδη. Όλοι; Όχι βέβαια αλλά ούτε και πολλοί. Και μόνο το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων του Πατίδη να κινηθούν σε κλίμα αντί-Τζανή, τότε η διαφορά θα υπερκαλυφθεί. Είναι απίθανα όλα αυτά; Καθόλου! Γι αυτό στον Χρυσό ελπίζουμε στην ανατροπή. Με βάση τα νούμερα, με βάση ένα κλίμα που υπάρχει αλλά κυρίως με βάση τις ελπίδες μας.
Ο Τζανής έχει απέναντί του πολύ κόσμο, και στην αριστερά αλλά -κυρίως- στη δεξιά. Το ποσοστό 60-40 επομένως θα μειωθεί. Θα ανατραπεί; Αυτό θα το δούμε την Κυριακή.
.
Επ' ευκαιρία, πάντως, να ευχαριστήσω τους Δραπετσωνίτες και Κερατσινιώτες συνδημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Μάζεψα περίπου 1.000 ψήφους στη Δραπετσώνα χάρη στην ολόπλευρη κινητοποίηση των φίλων μου και περίπου 500 ψήφους στο Κερατσίνι, περισσότερους των οποίων στον Άγιο Ευθύμη όπου είναι η οικογένειά μου. Τους ευχαριστώ όλους θερμά.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: