Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΑΝΤΙΝΗ

.
Διαβάζω στην ιστοσελίδα http://liantinis.gr που έχει φτιαχτεί για τον Λιαντίνη (και όχι μόνο). Η ιστοσελίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο όπου θα κυκλοφορούν ρεύματα σκέψης σχετικά με όλα εκείνα με τα οποία ασχολήθηκε ο Λιαντίνης

Γράφουν λοιπόν:

Το 2008, είναι η χρονιά που συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον αυτοθέλητο θάνατο του Δημήτρη Λιαντίνη. Για όσους άγγιξε η σκέψη του, τούτη η χρονιά δεν συνιστά μια απλή επέτειο. Είναι η απόδειξη ότι ενώ όλα περνούν από δίπλα μας και χάνονται στο χρόνο, ο λόγος του μεγάλου αυτού Έλληνα στοχαστή αντιστέκεται στη φθορά του.

Ο Λιαντίνης, δέκα χρόνια μετά, είναι ακόμα παρών.
Παρών, σε ένα υπόγειο κοινωνικό ρεύμα που σωπαίνει, αλλά διαμαρτύρεται


Το κείμενο στο site κλείνει ως εξής:

Δέκα χρόνια είναι λίγα μπροστά σε αυτά που θα σφραγίσει ο Λιαντίνης με το έργο του. Είναι νωρίς ακόμα για επετειακές εκδηλώσεις με επίσημο μανδύα. Οι σημερινοί καιροί αλλού κοιτούν.

Εκείνο που θα ήθελε ο Λιαντίνης είναι να βοηθήσει ο καθένας, όσο μπορεί και όπου μπορεί, να φτάσει ο λόγος του. Και αν φτάσει ο λόγος του, θα ‘χει φτάσει ταυτόχρονα η φωνή της Ελλάδας: ο Σολωμός, ο Καβάφης, ο Παπαδιαμάντης, ο Σεφέρης, ο Κάλβος, ο Μακρυγιάννης, ο Μυριβήλης και τόσοι άλλοι. Και κοντά με αυτούς, οι παγκόσμιες κορυφές στις τέχνες και τις επιστήμες. Από τον Ηράκλειτο και τον Αριστοτέλη μέχρι το Νίτσε και το Ντοστογιέφσκι.

Αυτός είναι ο Λιαντίνης. Ένας πυρήνας γνώσης και αρετής.

Ας βοηθήσουμε όλοι να εκραγεί.


Υπάρχουν στο site αποσπάσματα από βιβλίο που έγραψε ένας δημοσιογράφος για τον Λιαντίνη, υπάρχει χώρος συζήτησης και -όπως ισχυρίζονται αυτοί που το έφτιαξαν- θα είναι το site μια πηγή πολλών κειμένων, βίντεο και υλικού γενικά γύρω από τον Λιαντίνη και τις θεωρίες με τις οποίες ασχολήθηκε, τον ελληνισμό κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: