Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μια από τα ίδια!

.
Χτες το πρωί απεργία, το βράδυ ψηφίσματα για αλληλεγγύη στους μετανάστες και για τη μη συγχώνευση σχολείων και σήμερα πορεία με το ΠΑΜΕ και καφές στο Θησείο.. Ζωή κι αυτή...!
.

Πολύ στα σοβαρά μοιάζει να έχω πάρει τις διαφωνίες μου με τον συνδυασμό μου, την Αναγέννηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Αναρωτιέμαι αν ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και αυτό να το ονομάζει "γραμμή του συνδυασμού". Δηλαδή ο συνδυασμός είναι απλά η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ πλειοψηφία που κι αυτή δεν τεκμαίρεται πολλές φορές, ή είναι το σύνολο των θέσεων και στάσεων που ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΟΥΝ στους ψηφοφόρους του. Δεν λέω που έχει πει στους ψηφοφόρους γιατί τα προγράμματα ξέρουμε ότι μπορούν να τα λενε όλα και ταυτόχρονα να μη λένε τίποτα. Όμως το MOOD του κάθε συνδυασμού είναι κάτι πιο συγκεκριμένο, κι εγώ νομίζω ότι το δικό μας ΣΤΙΓΜΑ είναι αγωνιστικό και διεκδικητικό και όχι συντηρητικό που μετράει το κάθε τι με το κουμπάσο, δηλαδή ότι μας διέπει μια νοοτροπία που βάζει την διεκδίκηση προτεραία της σωφροσύνης. ϊσως κάνω λάθος αλλά αυτό ήξερα ή αυτό πίστευα ότι διακρίνει όλους όσοι αποτελούν αυτόν τον συνδυασμό. Περνάνε βέβαια και τα χρόνια αλλά ....
Να εξηγηθώ:

Πιστεύω ότι γραμμή του συνδυασμού μας, σαν διεκδικητικού σε σχέση με τον ΟΛΠ και προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας, είναι να συνεισφέρουμε στον αγώνα του Δήμου ενάντια στον ΟΛΠ ιδιαίτερα μάλιστα όταν διαφαίνεται ότι ο ΟΛΠ μας αγνοεί α) στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του (Β' και Γ' Φάση), β) στις άμεσες ενέργειές του (car terminal) και γ) στις προοπτικές που βάζει για την πόλη (ανάπλαση). Όταν τελικά με την πίεση του δήμου ο ΟΛΠ υποχώρησε και στα τρία παραπάνω ζητήματα, νομίζω πως γραμμή μας δεν είναι να μεμψιμοιρούμε για την επιτυχία μας έστω κι αν κατά τεκμήριο αυτή η επιτυχία χρεώνεται περισσότερο στη διοίκηση. Δεν θεωρώ τον ΟΛΠ εξ ορισμού αντίπαλο αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να διστάσω να τον αντιμετωπίζω ακόμη και έτσι προκειμένου να κερδίσω κάτι για τον δήμο.

Πιστεύω επίσης ότι "γραμμή μας" είναι ο καθορισμός μιας στρατηγικής που να δίνει ελπίδες νίκης στις επόμενες εκλογές! Χωρίς συμφωνία στην στρατηγική μας για το 2014 (και μέχρι τότε) πιστεύω ότι θα βουτήξουμε εκλογικά και ότι αντί να είμαστε εμείς ο χρισματούχος συνδυασμός στο τέλος μάλλον θα μας υποχρεώσει το ΠαΣοΚ να ζητάμε στέγη στα ψηφοδέλτια του Τζανή. Αυτό είναι κάτι πολύ πιθανό καθώς εξαρτάται κυρίως από τον ίδιο τον Τζανή, θα είναι δηλαδή στο χέρι του να πάρει το χρίσμα ή όχι και να μας υποχρεώσει να διαλύσουμε το μαγαζί αν κρίνει ότι κάτι χρειάζεται από εμάς. Πηγαίνοντας έτσι όπως πάμε εκεί θα καταλήξουμε. Αντιθέτως, εγώ πιστεύω πως χρειαζόμαστε μια στρατηγική νίκης που ξεπερνά το ψιρικοκό της λαϊκής και του γνωστού των γνωστών ή της φυσιολογικής φθοράς μιας διοίκησης που δεν μπορεί παρά να δημιουργεί και κάποιες γκρίνιες. Μάλιστα θεωρώ ότι η στρατηγική που έχω προτείνει είναι Η ΜΟΝΗ που έχει προταθεί και επί πλέον είναι και η μόνη αξιόπιστη. Δεν θεωρώ ότι είναι "γραμμή" μας να βαράμε δεξιά κι αριστερά και όπου λάχει, κινούμενοι βασικά από το παρελθόν και μη βλέποντας σε κάθε μας κίνηση το μέλλον. Δεν θεωρώ ότι γραμμή μας είναι το να βλέπουμε ΠΙΣΩ αναλώνοντας τις δυνάμεις μας στην τακτοποίηση εκρεμμοτήτων, και αναμένοντας το ώριμο φρούτο να πέσει. Αντιθέτως θεωρώ ότι γραμμή μας είναι -πρέπει να είναι- το να βλέπουμε μπροστά αναζητώντας συμμαχίες και προοπτικές
.
Έχω πολλά να πω και να γράψω αλλά επιφυλάσσομαι για το άμεσο μέλλον. Εξ άλλου σύντομα πάλι θα κριθούμε και θα φανεί αν είμαστε ικανοί να κάνουμε αντιπολίτευση ή είμαστε απλά ικανοί να βγάλουμε μια τετραετία χωρίς έρμα και χωρί σκοπό.
Προτιμώ μια επίθεση με το ρίσκο να με τσακίσει ο αντίπαλος αλλά και με κάποια πιθανότητα να νικήσω παρά μια άμυνα συντεταγμένη και συμπαγή που θα με οδηγήσει στον βέβαιο πνιγμό δια της ασφυξίας!
.
Περιμένω και μια απάντηση από τον Ζούπη εν πάσει περιπτώσει! Σε κάποιο μπλογκ θα βρει να γράψει κάτι. Κι ας πουν ότι έχουμε διαφωνίες.... Φυσικά και έχουμε, αυτό έλειπε! Και μου αρέσει να διαφωνώ με τον Ζούπη, τόσο που μερικές φορές μου έρχεται να το κάνω και επίτηδες!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: