Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ξανά δημοτικό συμβούλιο σήμερα (συνέχεια του συμβουλίου της Τρίτης) και ξανά δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα με θέμα που καίει: τον "Συμπαραστάτη του Δημότη"

.
Το δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης τελείωσε στις 2.30 το πρωί χωρίς να έχει καλά-καλά αρχίσει. Θα συνεχιστεί σήμερα Παρασκευή. Και υπάρχει ήδη πρόσκληση για νέο δημοτικό συμβούλιο για τη Δευτέρα που είναι και η τελευταία μέρα (28/2/11) για εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη.
.
Το θέμα αυτό τρελαίνει πολλούς και στην συμπολίτευση που τον προτείνει και στην αντιπολίτευση που τον απορρίπτει. Όχι συλλήβδην βέβαια. Ούτε ΟΛΗ η συμπολίτευση τον θέλει ούτε ΟΛΗ η αντιπολίτευση τον απορρίπτει. Και η σχετική ψηφοφορία θα κρίνει πολλούς και πολλά.
.
Για το συνδυασμό Αναγέννηση η επιλογή Λάλου μοιάζει casus belli για μερικούς και δείγμα ηττοπαθούς συμπεριφοράς για μερικούς άλλους. Όμως υπάρχει και η ανάγκη να προκύψει Συμπαραστάτης του Δημότη. Θα μπορέσει η αντιπολίτευση να αντέξει το βάρος να στερήσει τον δημότη από ένα συμπαραστάτη που θα ήταν σίγουρα υπέρ του;
.
Πάντως το πλεονέκτημα εκείνων που θα στερήσουν τον δημότη από τον θεσμό, είτε είναι η διοίκηση είτε η αντιπολίτευση, είναι ότι ο δημότης δεν ξέρει τι θα χάσει. Καθώς ο θεσμός είναι νέος, ο πολίτης δεν ξέρει πόσο σημαντικός θα ήταν ο "Συμπαραστάτης του Δημότη" για την καθημερινότητά του με αποτέλεσμα να μην διαμαρτυρηθεί γιατί κάποιος του τον στέρησε.
Έτσι όμως, χωρίς πίεση ισχυρή, χωρίς διαμορφωμένη κοινή γνώμη, τα πολιτικά παιχνίδια μπορούν να παίζονται στην πλάτη του, είτε από τη διοίκηση είτε από την αντιπολίτευση που με τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα κινδυνεύουν να στερήσουν τον δημότη από ένα φιλολαϊκό θεσμό.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: