Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα και Αύριο η Μόνικα στο FUZZ CLUB !!!

.
Αντιγράφω από τα ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ της 2ας Μαίου 2007. Η Μόνικα τότε ήταν φοιτήτρια και περνώντας από την Πάτρα είχε έρθει στην Αθήνα. Τα τελευταία εκείνα χρόνια έκανε μουσικές σπουδές στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ όπου έμενε, εξ ου και το δημοσίευμα των Ευρυτανικών Νέων.
Ακόμη δεν είχε κυκλοφορήσει ούτε το AVATAR ούτε φυσικά το EXIT
.
Τα δικά μου γραπτά χρονολογούντια από τον Ιανουάριο του 2008 που ξεκίνησα αυτό το μπλόγκ.
.
ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ στο FUZZΕγώ θα πάω αύριο!! 
Όπως έχω ξαναγράψει, ανοιχτή πρόσκληση για όλους στις 8.30 έξω από την πόρτα του FUZZ CLUB (στην Πειραιώς). Η φανταστική ΜΟΝΙΚΑ θα μας δώσει νέες φανταστικές στιγμές. 

Ρεπορτάζ από Ευρυτανικά Νέα 2-5-2007

ΜΟΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Το κορίτσι που μας ξάφνιασε!

Μεγάλωσε στο Καρπενήσι και στα 21 χρόνια της θεωρείται ήδη μία καταξιωμένη καλλιτέχνης που όλοι μιλάνε για αυτήν
Το όνομά της: Μόνικα Χριστοδούλου, μεγάλωσε στο Καρπενήσι και στα 21 της είναι ήδη γνωστή στον Ελληνικό μουσικό χώρο για την ποιοτική της μουσική, το ήθος της και τις προσδοκίες που υπόσχεται. Κόρη του ορθοπεδικού και διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής στο Καρπενήσι κ. Νικόλαου Χριστοδούλου και της κ. Ηλιοστάλαχτης Χριστοδούλου οι οποίοι δηλώνουν φανατικοί fun της. Συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί στο MAD TV ενώ ο μουσικός παραγωγός θρύλος του ραδιοφώνου Γιάννης Πετρίδης που διατηρεί την εκπομπή Ποπ & Rock στην ΕΡΑ2 από το 1974! την αρχαιότερη μουσική εκπομπή στην Ευρώπη! μιλά με τα καλύτερα λόγια για την Μόνικα Χριστοδούλου.
Οι μεγαλύτρες εφημερίδες της Ελλάδας όπως η Καθημερινή, το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", και πρόσφατα "ΤΑ ΝΕΑ" έχουν παρουσιάσει την δουλειά της σε ολοσέλιδα αφιερώμτα. Την ερχόμενη Κυριακή θα υπάρχει ένα εκτενές αφιέρωμα στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Και όλα αυτά πριν ακόμη κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο ο οποίος, όπως δήλωσε στα "Ευρυτανικά Νέα" που επικοινώνησαν μαζί της, αναμένεται στα ράφια των δισκοπωλείων τον Σεπτέμβριο. Το άλμπουμ αυτό θα περιλαμβάνει δικά της τραγούδια σε μουσική και στίχους τους οποίους έγραψε η ίδια, ενώ και η ενορχήστρωση είναι δική της. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από μία μικρή ανεξάρτητη εταιρεία με την Μόνικα αρνούμενη προς το παρόν να ενδώσει στις προτάσεις που δέχεται από άλλες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.
Η μεγάλη διαφορά της από άλλους συνομήλικούς της που ξεκινάνε καριέρα σε τόσο μικρή ηλικία είναι ότι στρέφεται σε ποιοτική μουσική η οποία συνδυάζει post rock και folk μελωδίες σε αγγλικό στοίχο. Όπως δήλωσε η ίδια σε συνεντεύξεις της, έχει δεχτεί επιρροές από καλλιτέχνες όπως είναι ο Χατζιδάκις, ο Μορικόνε, ο Μπομπ Ντίλαν ακόμα και από τους Μπιτλς.
Ασχολείται με τη μουσική από τα 5 της όταν ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου. Αργότερα προτίμησε τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας ενώ καθοριστική ήταν η εισαγωγή της στην Φιλαρμονική του δήμου Καρπενησίου όπου έμαθε σαξόφωνο. Για τον λόγο αυτό ευχαριστεί συχνά την καθηγήτριά της. Σήμερα όμως παίζει πολλά άλλα όργανα όπως ακορντεόν και τύμπανα.
Ήταν μέλος του συγκροτήματος του αδερφού της, Θανάση Χριστοδούλου, της μπάντας Serpentine όπου τραγουδούσε και έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα ενώ συμμετείχε και σε άλλα συγκροτήματα όπου έπαιζε σαξόφωνο και έκανε φωνητικά.
Η πορεία της όμως ήταν ραγδαία. Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της ήταν η συναυλία στο "Ρόδον" με τους Raining Pleasure το 2002 όταν σε ηλικία 16 ετών αποθεώθηκε από 1.500 άτομα, ενώ ακολούθησαν και άλλες μεγάλες συναυλίες όπως του περασμένου Μαΐου στο "Μικρό Μουσικό Θέατρο" όπου παρουσίασε τα κομμάτια της παίζοντας κιθάρα, τσέλο και πιάνο. Τα τελευταία χρόνια γράφει και συνθέτει μουσική στον υπολογιστή της. Σήμερα παράλληλα με τις μουσικές της δραστηριότητες είναι φοιτήτρια στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας και διανύει το 3ο έτος των σπουδών της. Πρώτα όμως παράτησε τις αρχικές της σπουδές στην Πάτρα όπου πέρασε όπως λέει μία φρικτή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: