Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πρέπει να μάθουμε ΣΩΣΤΑ και ΠΛΗΡΩΣ τι γίνεται στον χώρο των Λιπασμάτων και να δράσουμε αναλόγως!

Με τον ΟΛΠ η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο έχουν συμφωνήσει μεταξύ άλλων ότι εργασίες λιμενικές στον χώρο της Ανάπλασης δεν θα γίνουν τα προσεχή χρόνια και πάντως όχι προτού επανεξεταστούν όλα τα ζητήμτα από κοινού και ληφθούν ΝΕΕΣ αποφάσεις από τον Δήμο και τον ΟΛΠ
Ωστόσο το Κοινοτικό Συμβούλιο Δραπετσώνας καταγγέλει ότι εκεί ΓΙΝΟΝΤΑΙ τέτοιες εργασίες ΣΗΜΕΡΑ. Ρίχνονται ΜΠΛΟΚΙΑ στη θάλασσα που σημαίνει ότι γίνεται επέκταση του λιμανιού!
Αν είναι έτσι, τότε θα έχουμε ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ με τον ΟΛΠ, αφού θα πρόκειται για μια ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ της πρόσφατης συμφωνίας.
Το ΔΣ πρέπει να δει το θέμα ΣΟΒΑΡΑ και κυρίως με ΣΟΒΑΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Πρέπει να γίνει άμεσα (Δευτέρα πρωί) επαφή με τον ΟΛΠ και με την Εθνική Τράπεζα για να μάθουμε τι συμβαίνει και ποια είναι η δική τους θέση στο θέμα αυτό. Αν πρόκειται για κάτι δευτερεύον, να το κλείσουμε εδώ, αν όμως είναι κάτι σημαντικό να το ανάγουμε σε πρώτο θέμα και να κινητοποιηθούμε.
ΕΠΕΙΓΕΙ να έχουμε σωστή και πλήρη πληροφόρηση!
Και κάτι ακόμη: Υποθέσεις όπως η Ανάπλαση, ο ΟΛΠ κλπ. είναι ΕΘΝΙΚΕΣ υποθέσεις της πόλης και αφορούν σε ΟΛΟΥΣ, δεν είναι θέματα μόνο της διοίκησης! Δεν πρέπει η διοίκηση να τα αντιμετωπίζει μόνη της και μετά να ενημερώνει. Πρέπει σε όλα τα στάδια να ζητά και να απαιτεί ακόμα τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Και η αντιπολίτευση φυσικά πρέπει να είναι αρωγός σε όποια προσπάθεια να υπερασπιστεί η διοίκηση το δίκιο της πόλης μας!

Η σημερινή μου ΑΝΑΡΤΗΣΗ στο μπλογκ  "ΑΝΑΠΛΑΣΗ" έχει ως εξής:

Προχτές Παρασκευή συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο Δραπετσώνας και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η παράνομη δραστηριότητα στον χώρο των Λιπασμάτων. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και καταγγελίες ότι υπήρξε παρεμπόδιση του κοινοτικού συμβουλίου να πάει στον χώρο για επιτόπια έρευνα, ότι οι δράσεις εκεί δεν έχουν καμμιά άδεια κλπ. Και γενικώς οι άνθρωποι της εταιρείας είπαν ότι αυτά είναι δράσεις στον χώρο του ΟΛΠ και ότι οι ίδιοι δεν ξέρουν τίποτε.
Η δημοτική αρχή πήγε εκεί και είδε τα ίδια με το κοινοτικό συμβούλιο. Μαζί της είχε πάρει και τον κ. Ρουσέτο Λειβαδάρο, πρώην διευθυντή βιομηχανικών δραστηριοτήτων της Νομαρχίας και μεταλειολόγο που γνωρίζει τα ζητήματα αυτού του είδους. Ωστόσο δεν υπήρξε ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή, πέραν της αναφοράς στο κοινοτικό συμβούλιο. Σίγουρα το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και -πιθανόττα- θα το θέσει η ίδια η διοίκηση
Το ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με μαρτυρίες του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου κ. Δ.Αντωνόπουλου υπήρχαν εκεί ΜΠΛΟΚΙΑ, δηλαδή γίνονταν λιμενικές εργασίες! Αν είναι έτσι το θέμα σοβαρεύει και θα πρέπει άμεσα να γίνει συνάντηση με τον ΟΛΠ καθώς και κινητοποίηση.
Να σημειώσουμε εδώ δυο σημαντικές παραλείψεις (λάθη) της δημοτικής αρχής:
1.- Πήγε στον χώρο ΧΩΡΙΣ να ενημερώσει την αντιπολίτευση. Γιατί; ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
2.- Δεν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Δήμου-ΥΕΝ (ΟΛΠ) για τη Βιομηχανική Ζώνη. Εκεί θα μαθαίναμε έγκαιρα και έγκυρα περί τίνος πρόκειται και θα είχαμε και λόγο. ΛΑΘΟΣ κι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: