Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ενδεικτικό Ιδρυτικό μιας Κίνησης. Να δούμε αν και πως θα περπατήσει...

Αντιγράφω από το μπλογκ της ΠΡΩΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Ενδεικτικό Ιδρυτικό Κείμενο για τη λειτουργία του φορέα με την ονομασία:


 
"ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ"

 
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2011

Ιδρύεται Κίνηση Πολιτών Δραπετσώνας στην οποία μετέχουν πολίτες που ζουν, κατοικούν εργάζονται ή αγαπούν τη Δραπετσώνα κι έχουν μαζί της συναισθηματικούς ή άλλους δεσμούς και οι οποίοι συμφωνούν με τους σκοπούς της Κίνησης που περιγράφονται παρακάτω:

 
ΣΚΟΠΟΙ:

 
  • Η υπεράσπιση των κεκτημένων της πόλης κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών από τις συνέπειες της διοικητικής μεταρρύθμισης του 2010 και από τις συνέπειες της απώλειας της διοικητικής αυτονομίας της.
  •  
  • Η ανάπτυξη και βελτίωση της πόλης και της ζωής των κατοίκων της μέσα στις νέες συνθήκες και στις ευκαιρίες που η καινούρια κατάσταση δημιουργεί.
  •  
  • Η επανάκτηση της αυτονομίας της και της πλήρους διοικητικής της αυτοτέλειας σαν ανεξάρτητου δήμου.
  •  
  • Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
 ΜΕΣΑ:

 
Για την επιτυχία των σκοπών της η Κίνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο και αναφέρονται ενδεικτικά οι διαμαρτυρίες, οι προσφυγές σε όργανα, οι κινητοποιήσεις, το δημοψήφισμα, η απογραφή, η οργάνωση εκδηλώσεων, η έκδοση εντύπων, η χρήση ηλεκτρονικών μέσων και άλλων μέσων επικοινωνίας κλπ.

  
ΠΟΡΟΙ:

 
Συνδρομές των μελών, εισφορές δημόσιων ή ιδιωτικών οργανισμών ή φορέων, δωρεές κλπ.

  
ΔΙΟΙΚΗΣΗ:

 
Η γενική συνέλευση των μελών είναι το όργανο που αποφασίζει τελικά για όλα τα θέματα της Κίνησης. Συγκαλείται κατά τακτά διαστήματα από επιτροπή που ορίζεται για τον σκοπό αυτό και μόνο. Μετά από κάθε συνέλευση εκλέγεται άλλη επιτροπή για τη διοργάνωση της νέας συνέλευσης.

 
Η Κίνηση δεν έχει μονοπρόσωπα όργανα διοίκησης.

 
Διοικείται και συντονίζεται από Επιτροπή που εκλέγεται από τα μέλη. Η ανακύκλωση προσώπων και η συνεχής εναλλαγή μελών στις Επιτροπές είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της δομής της.

 
Η γενική συνέλευση των μελών συγκροτεί επιτροπές για θέματα ή παρεμβάσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: